LUCRARE: “Metropotam Interbelic” – http://interbelic.metropotam.ro
AUTOR: FourHooks – Metropotam Group
CLIENT: URSUS Breweries (subsidiara SAB Miller)
PERIOADA CAMPANIEI: 8 iulie 2009 – 10 august 2009
1. DESCRIEREA LUCRĂRII
Microsite destinat să susțină inițiativa TimiÅŸoreana "Redescoperă BucureÅŸtiul de altădată", inițiativa prin care urmau a fi montate în BucureÅŸti 10 ceasuri de epoca în locații cu tradiție ÅŸi valoare istorică. Ceasurile TimiÅŸoreana nu sunt doar simple elemente de decor urban, scopul lor fiind acela de a marca istoria ÅŸi a scoate la lumina poveÅŸtile locurilor remarcabile, cu tradiție, din BucureÅŸti.
Campania TimiÅŸoreana a fost un demers mult mai amplu, cu parteneriate TV, evenimente BTL, piese de teatru puse în scenă, inclusiv componente adiționale online, realizate de către agențiile de brand TimiÅŸoreana.
Metropotam Interbelic a fost o inițiativă specială în colaborare cu Metropotam, prin care TimiÅŸoreana beneficia de capitalul de imagine ÅŸi audiența Metropotam. Metropotam Interbelic a fost comunicat ÅŸi susținut strict prin eforturile metropotam.ro.
Metropotam Interbelic este un microsite replică Metropotam gândit ÅŸi realizat ca un Metropotam al perioadei interbelice, cu articole ÅŸi conținut dedicat din vremurile respective. Varianta interbelică păstrează mare parte din structura ÅŸi stilul website-ului metropotam.ro, însă acestea sunt prelucrate astfel încât să sugereze o veritabilă incursiune in timp - atmosfera, limbajul, evenimentele ÅŸi personajele Micului Paris din perioada 1932, luat ca punct de referință aleator. Răsfoind "foile" Metropotamului Interbelic cititorii se pot delecta cu articole precum - "Medalion - Coana Mitza biciclista", "Teatrul radiofonic... O mare dezamăgire monsieur", "România magnet pentru imigrațiunea italiană", "Primarul Dobrescu paveaza străzile cu prietenii dumisale!"....
Site-ul are trei secțiuni principale:
1. "Redescoperă BucureÅŸtiul de altădată" - în care sunt integrate articolele aferente perioadei interbelice
2. "Concursuri" - o serie de 6 mini-concursuri, reprezentative pentru perioada respectivă
3. "TimiÅŸoreana. Povestea merge mai departe" - în care sunt incluse articolele de PR ÅŸi cele care fac legătura cu brandul TimiÅŸoreana.
În plus pe site se regăsesc o serie de funcționalități: harta ceasurilor TimiÅŸoreana, citate celebre, sondaje.
Conceptul Metropotam Interbelic a implicat componente de Social Media, prin crearea Fan Page Metropotam Interbelic pe Facebook, promovare pe conturile Twitter ÅŸi Facebook Metropotam, precum ÅŸi dezvoltarea unui quiz special pe Facebook – “Ce personagiu interbelic eÅŸti?”, pentru a atrage atenția ÅŸi audiența.
Frecvența de actualizare:
Zilnic pe toată perioada campaniei, minim un articol nou pe zi (total 27 articole din interbelic, 7 articole de PR inițiativa TimiÅŸoreana, 6 mini-concursuri cu premii simbolice).
2. OBIECTIVE
Awareness ÅŸi engagement în jurul inițiativei TimiÅŸoreana "Redescoperă BucureÅŸtiul de altădată" ÅŸi a celor 10 ceasuri.
3. TARGET
Oameni din BucureÅŸti, 22+, out-going si sociali, cu un anumit bagaj intelectual ÅŸi cultural, care apreciază oraÅŸul, viața sa, care văd atât partea întunecată a BucureÅŸtiului, dar ÅŸi frumusețea acolo unde există. Oameni deschiÅŸi, capabili să înțeleagă ÅŸi să aprecieze istoria, tradiția.
4. STRATEGIE
Crearea unui context specific în care ceasurile TimiÅŸoreana capătă o semnificație pentru consumator - care astfel ajunge să înțeleagă scopul ÅŸi motivația brandului, să aprecieze efortul ÅŸi să asocieze invariabil brandul cu valori precum tradiție, grija ÅŸi atenție față de valorile umane ÅŸi valorile istorice, apropiere.
Dezvoltarea unui microsite cu un mix de conținut ÅŸi concursuri care să evoce perioada de aur a Micului Paris, beneficiind de capitalul de imagine ÅŸi simpatie Metropotam - de valorile ÅŸi percepția brandului Metropotam, o publicație dedicată BucureÅŸtiului ÅŸi vieții urbane, cu poveÅŸtiri urbane inedite ÅŸi originale, cu o audiență relevantă, semnificativă, loiala.
Specific pentru campania TimiÅŸoreana, online-ul a fost mediul în care am putut dezvolta ÅŸi spune o poveste, pentru că nu există imitările de timp ÅŸi spațiu din mediile clasice de comunicare.
5. CREATIE
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |